Skip to main content
Menu
English edition Live Blog Weekly Issues

Σε «δεξί χέρι» όσων θέλουν να κάνουν επενδύσεις ΑΠΕ στη χώρα μας αναδεικνύεται η NOSTIRA

Θοδωρής Παναγούλης

Την ανάγκη των ξένων επενδυτών να λύσουν, στηριζόμενοι σε ένα βασικό συνεργάτη, τα πολλά προβλήματα που κατά κανόνα θα συναντήσουν κατά τη διαδικασία ανάπτυξης και κατασκευής έργων ΑΠΕ στην Ελλάδα, φαίνεται ότι εντόπισε εγκαίρως η ελληνική εταιρεία NOSTIRA, αν κρίνει κανείς από την ταχύτατη ανέλιξή της στο χώρο τους τελευταίους μήνες.

Παράλληλα, παρέχοντας ολοκληρωμένες υπηρεσίες asset management, δίνει τη δυνατότητα στους επενδυτές με τους οποίους συνεργάζεται, να «αφήσουν πάνω» της τη βέλτιστη λειτουργία των πάρκων τους.

Η εταιρεία έκανε άλμα στην εσωτερική αγορά με τον οργανικό ρόλο που διαδραμάτισε στο μεγαλύτερο πρόσφατο deal στον τομέα των ΑΠΕ, δηλαδή στην εξαγορά από την αμερικανική Fortress Investment Group, χαρτοφυλακίου εννέα αιολικών πάρκων ισχύος 181 ΜW σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας, που ανήκαν στην Libra του εφοπλιστή Λογοθέτη.

Η NOSTIRA είναι πλέον στρατηγικός συνεργάτης και operating partner της Fortress για τη διαχείριση και λειτουργία των επενδύσεών της σε ΑΠΕ στην Ελλάδα.

Η φιλοσοφία με την οποία έχει «στηθεί» η NOSTIRA με επικεφαλής το Λουκά Λαζαράκη, παλαιό και έμπειρο στέλεχος του κλάδου, είναι να καλύπτει το σύνολο των αναγκών που χρειάζεται ένας επενδυτής: Ανάπτυξη, χρηματοδότηση, κατασκευή, λειτουργία και συντήρηση ενός έργου, στον τομέα των αιολικών, φωτοβολταϊκών κ.λπ.

Για το σκοπό αυτό έχει στελεχωθεί με εξειδικευμένα στελέχη της αγοράς από όλες τις κρίσιμες ειδικότητες και με πολυετή πείρα, για την παροχή υψηλής στάθμης ολοκληρωμένων υπηρεσιών.

Το γεγονός έχει ιδιαίτερη σημασία σε μια περίοδο που οι ΑΠΕ μπαίνουν σε μια καινούργια περίοδο στη χώρα μας, ενώ και συνολικά το επενδυτικό κλίμα βελτιώνεται, με αποτέλεσμα να «βλέπουν» την ελληνική αγορά πολλοί ξένοι παίκτες, κυρίως επενδυτικά funds.

Η NOSTIRA έχει ως κύριες δραστηριότητες την ανάπτυξη, κατασκευή, λειτουργία και συντήρηση των ανανεώσιμων μονάδων ενέργειας, καλύπτοντας ένα μεγάλο εύρος τεχνοοικονομικών βιώσιμων εφαρμογών στις ΑΠΕ όπως αιολικά πάρκα, φωτοβολταικά, υδροηλεκτρικά και υβριδικά συστήματα.

Ταυτόχρονα η εταιρεία εκμεταλλεύεται και δικούς της σταθμούς ΑΠΕ, έχοντας προς ώρας στην κυριότητά της 25 MW αιολικών σε λειτουργία.

Συνολικά η εταιρεία έχει σήμερα 650MW αιολικών πάρκων υπό ανάπτυξη (100MW από τα οποία είναι έτοιμα προς παράδοση) 115,8MW αιολικά πάρκα υπό κατασκευή και τη διαχείριση 120MW αιολικών πάρκων σε λειτουργία.

Εξοπλισμός 

Αναγνωρίζοντας την ραγδαία ανάπτυξη της τεχνολογίας στις ΑΠΕ, η NOSTIRA αποφάσισε να επεκτείνει τους επαγγελματικούς της ορίζοντες και τις δραστηριότητες της στην προμήθεια ανεμογεννητριών και ανταλλακτικών και να γίνει ο αποκλειστικός αντιπρόσωπος της  εταιρίας DANWIND SPARE PARTS σε Ελλάδα και Κύπρο.
Η DANWIND, ως ανεξάρτητος προμηθευτής, εξειδικεύεται στην προμήθεια όλων των ειδών των ανταλλακτικών, μεταχειρισμένων ή καινούργιων, δίνοντας τεχνική καθοδήγηση σε ότι αφορά είτε αναλώσιμα προϊόντα είτε κυρίως ανταλλακτικά (γεννήτριες, μετασχηματιστές, πυλώνες, φτερά, πλήμνη, άτρακτος κ.α.). Με πάνω από 15 χρόνια εμπειρίας στον χώρο της αιολικής ενέργειας, η εταιρεία παρέχει υψηλή τεχνική υποστήριξη και τεχνογνωσία.ΑΦΗΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ

-A +A

Σχετικά άρθρα