Skip to main content
Menu
English edition Live Blog Weekly Issues

Η πρώτη κλιματικά ουδέτερη ζυθοποιία στην Αυστρία από τη Heineken

Την πρώτη ζυθοποιία μεγάλης κλίμακας, με μηδενικό ανθρακικό αποτύπωμα, διαχειρίζεται η ολλανδική Heineken.

Η ζυθοποιία Göss, που βρίσκεται στην Αυστρία, αποτελεί μια μονάδα που τροφοδοτείται από διάφορες πηγές ανανεώσιμης ενέργειας και εφαρμόζει αρκετές περιβαλλοντικά φιλικές πρακτικές.

Η μπύρα Gösser θα εξακολουθήσει να παράγεται στη μονάδα και να διανέμεται σε όλη την Ευρώπη, χωρίς όμως να επιβαρύνει την ατμόσφαιρα με εκπομπές άνθρακα.

Τα έργα ενεργειακής αναβάθμισης της ζυθοποιίας που ανήκει στον ολλανδικό κολοσσό Heineken ξεκίνησαν το 2003. Τώρα η μονάδα τροφοδοτείται εξολοκλήρου από ανανεώσιμες και επαναχρησιμοποιούμενες πηγές ενέργειας, αλλά η εταιρεία δεν έμεινε εκεί.

Η ζυθοποιία τροφοδοτείται από φωτοβολταϊκά πάνελ επιφάνειας 1500 τετρ. μέτρων, υδροηλεκτρική ενέργεια, καθώς επίσης και βιομάζα, και θερμική ενέργεια που παράγει μια γειτονική βιοτεχνία ξυλείας. Τα βασικά συστατικά της παραγόμενης μπύρας αποτελούν προϊόντα τοπικής παραγωγής, ώστε να μειωθεί το περιβαλλοντικό αποτύπωμα των μεταφορών στην εφοδιαστική αλυσίδα.

Τα υποπροϊόντα της παραγωγής χρησιμοποιούνται ως λίπασμα, ενώ η παραγόμενη θερμότητα αξιοποιείται σε ποσοστό 90% για τη θέρμανση νερού.

Η μονάδα διαθέτει επίσης συστήματα ενεργειακής εξοικονόμησης και αποδοτικότητας.

Συνολικά, τα νέα συστήματα θα μειώσουν το περιβαλλοντικό αποτύπωμα από 3.000 τόνους ετησίως σε μηδέν.



ΑΦΗΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ

-A +A

Σχετικά άρθρα