Skip to main content
Menu
English edition Live Blog Weekly Issues

Φάμελλος: Κερδίσαμε περισσότερα απ' όσα διαπραγματεύτηκαν οι προηγούμενες κυβερνήσεις

«Πρακτικά κερδίσαμε περισσότερα πράγματα απ' όσα διαπραγματεύτηκαν ποτέ οι προηγούμενες κυβερνήσεις. Η Βόρεια Ελλάδα και η Θεσσαλονίκη κερδίζει απ' αυτή τη διαπραγμάτευση και είναι τελείως υποκριτική η στάση που έχει αυτή τη στιγμή η αντιπολίτευση», τόνισε ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Σωκράτης Φάμελλος, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού - Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων «Πρακτορείο 104,9 FM» για την κριτική που ασκεί η αντιπολίτευση στην κυβέρνηση σε ό,τι αφορά τη Συμφωνία των Πρεσπών.
«Αποκαλύφθηκε ότι τα ζητήματα που μπαίνουν τώρα από την αντιπολίτευση και ιδίως από την ομάδα Σαμαρά - Μητσοτάκη είναι ζητήματα τα οποία στη διαπραγμάτευση που έκανε ο κ. Σαμαράς, ιδιαίτερα κατά τη διαπραγμάτευση στο πακέτο Πινέιρο, δεν είχαν τοποθετηθεί από την ελληνική πλευρά. Ζητήματα όπως η γλώσσα και η ιθαγένεια δεν είχαν μπει από την ελληνική μεριά», σημείωσε ο κ. Φάμελλος.
«Κερδίζουμε πράγματα μ' αυτή τη συμφωνία. Η χώρα μας, ανοίγοντας γέφυρες στα Βαλκάνια και κυριαρχώντας πολιτικά, οικονομικά, αναπτυξιακά θα δώσει στα παιδιά της εκτός από ένα ειρηνικό μέλλον και πολλές δυνατότητες ανάπτυξης, κοινής ζωής, προόδου, φιλίας», συμπλήρωσε.
Είπε ακόμα πως ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κυριάκος Μητσοτάκης «πέφτει στα ίδια λάθη που είχε εντοπίσει ο πατέρας του» Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, ο οποίος «έλεγε πως για το ζήτημα του ονόματος δεν πρέπει να δώσουμε χώρο και φωνή σε εθνικιστικές φωνές μέσα στην Ελλάδα, που απαγορεύουν την πρόοδο, κάτι που είχε διαπιστώσει και ο ίδιος με τις αντιδικίες που είχε με τον κ. Σαμαρά».
«Όλα αυτά γίνονται για ένα μικροπολιτικό, τυχοδιωκτικό λόγο διότι βλέπουμε επί της ουσίας ότι ερχόμαστε να υλοποιήσουμε τα αποτελέσματα της εθνικής γραμμής που είχαμε τουλάχιστον διατυπωμένη μετά την Ενδιάμεση Συμφωνία. Είναι μια συνέχεια τουλάχιστον 20 χρόνων της εθνικής γραμμής και σίγουρα των τελευταίων 10. Παρότι ερχόμαστε ως συνέχεια αυτής της εθνικής γραμμής, κάποιοι μόνο και μόνο για να δημιουργήσουν προσωρινά κομματικά οφέλη τροφοδοτούν μια αντίδραση που έχει πολύ αρνητικά χαρακτηριστικά. Αφήνει ένα αποτύπωμα στην κοινωνία που είναι ισχυρά συντηρητικό και ακροδεξιό και μάλιστα με αλυτρωτικές διεκδικήσεις κατά των γειτόνων», υπογράμμισε ο κ. Φάμελλος.
Καταλόγισε, δε, στην αξιωματική αντιπολίτευση ότι «παίζουν με ένα εθνικό θέμα ένα παιχνίδι διπρόσωπο, με ισχυρές αντιθέσεις και μέσα τους με αποτέλεσμα να πληρώνει η Ελλάδα τα σπασμένα».
Σε ό,τι αφορά το χθεσινό σκηνικό έντασης έξω από τα σπίτια βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ σε Δράμα και Κατερίνη, ο κ. Φάμελλος είπε πως «είναι απαράδεκτη αυτή η είσοδος της βίας και αυτή η ακροδεξιά στροφή που γίνεται και τροφοδοτείται από τις εντάσεις της αντιπολίτευσης» και πρόσθεσε: «Όλοι όσοι βλέπουμε αυτή τη μεγάλη προσπάθεια που γίνεται να επηρεαστούν νέα παιδιά και να συνδιαμαρτύρονται άνθρωποι με πατριωτικές ευαισθησίες και αγωνίες μαζί με ομάδες της Χρυσής Αυγής που διαμορφώνουν και από του βήματος των συγκεντρώσεων πολλές φορές τον τόνο των συγκεντρώσεων αλλά και την έκφραση σχεδίων όπως η εισβολή στη Βουλή, μας δημιουργείται μια ιδιαίτερη ανησυχία».
Κληθείς να σχολιάσει τα όσα καταλόγισε ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Καμμένος στον ΣΥΡΙΖΑ για προσπάθεια διάλυσης της κοινοβουλευτικής του ομάδας, ο κ. Φάμελλος, αφού είπε ότι «εμείς εξαρχής είχαμε ξεκαθαρίσει ότι θέλουμε να λύσουμε ζητήματα που βασανίζουν την Ελλάδα εδώ και πολλά χρόνια είτε αυτό ήταν το μνημόνιο, είτε ζητήματα εθνικά, είτε ζητήματα διαφθοράς» και «δεν αλλάζουμε διαδρομή με βάση το προσωρινό κομματικό συμφέρον ή τα ζητήματα των συσχετισμών στη Βουλή, είτε δηλαδή προς όφελός μας, είτε εις βάρος μας», σημείωσε: «Θέλω να πω ότι για τα χρόνια που συνεργαστήκαμε και για τα ζητήματα που επιλύσαμε με τους Ανεξάρτητους Έλληνες σεβάστηκαν τη συμφωνία αυτή και λύσαμε βασικά πράγματα ιδιαίτερα στους τομείς της εξόδου από το μνημόνιο και της καταπολέμησης της διαφθοράς».ΑΦΗΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ

-A +A

Σχετικά άρθρα