Skip to main content
Menu
English edition Live Blog Weekly Issues

Αναστολή διαπραγμάτευσης για τις ομολογίες της Συστήματα Sunlight ΑΒΕΕ

(upd: 14:43) Το Δ.Σ. του Χρηματιστηρίου Αθηνών, έπειτα από σχετικό αίτημα της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, γνωστοποίησε την αναστολή της διαπραγμάτευσης των ομολογιών της Συστήματα Sunlight ΑΒΕΕ, από σήμερα 2 Μαΐου 2018, βάσει της παραγραφου 1 του άρθρου 17 του Ν.3371/2005, επικαλούμενο την προστασία του επενδυτικού κοινού και την ομαλή λειτουργία της αγοράς, μέχρις ότου παρασχεθεί ενημέρωση απο την εταιρεία στο επενδυτικό κοινό, αναφορικά με τις επιπτώσεις της πυρκαγιάς που εκδηλώθηκε σε τμήμα εργοστασίου της στην Ξάνθη, την 1 Μαΐου 2018.

Νωρίτερα, το Energypress έγραφε:

(upd: 10:28) Η Sunlight ενημέρωσε σήμερα ότι αναφορικά με την πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σε τμήμα του εργοστασίου της στην Ξάνθη, την 1η Μαϊου, θα προχωρήσει το ταχύτερο δυνατόν στην αποτίμηση της κατάστασης και των ζημιών που έχουν προκληθεί.

Η Εταιρεία θα καταβάλει κάθε προσπάθεια ώστε η παραγωγική της δραστηριότητα να αποκαστασταθεί το συντομότερο δυνατόν, για τη συνέχιση της εξυπηρέτησης των ανά τον κόσμο πελατών της, αναφέρεται στην ανακοίνωση. 

Κατά τη διάρκεια της αποκατάστασης των ζημιών, θα διατηρηθούν στο ακέραιο όλες οι θέσεις εργασίας. Επιπλέον η εταιρία με δική της πρωτοβουλία προχώρησε σε συνεργασία με εξειδικευμένη Περιβαλλοντική Τεχνική Συμβουλευτική  εταιρεία για την άμεση διενέργεια πρόσθετων περιβαλλοντικών ελέγχων και μετρήσεων στην περιοχή του εργοστασίου, επιπρόσθετα των προληπτικών ελέγχων που διενεργούν οι αρμόδιοι φορείς.

Ο κ. Γιάννης Καραγιάννης, Πρόεδρος του Ομίλου Olympia δήλωσε σχετικά «Είμαστε πολύ περήφανοι για το εργοστάσιό μας που με τη συστηματική δουλειά που έχει γίνει τα τελευταία 20 χρόνια, αποτελεί το μεγαλύτερο στην Ευρώπη και εξάγει σε όλο τον κόσμο. Παρά το χθεσινό δυσάρεστο συμβάν θέλω να διαβεβαιώσω ότι θα διατηρήσουμε ακέραιες όλες τις θέσεις εργασίας, θα αποκαταστήσουμε ταχύτατα τις ζημίες στο τμήμα του εργοστασίου που έχει πληγεί και θα το κάνουμε ακόμα καλύτερο από πριν. Ταυτόχρονα, θα συνεχίσουμε να δουλεύουμε συστηματικά με τις τοπικές αρχές για οτιδήποτε χρειαστεί».

 

Νωρίτερα, το energypress έγραφε:

Χθες, 1η Μαΐου, λίγο πριν τη 1.00 το μεσημέρι ξέσπασε φωτιά από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία στο εργοστάσιο μπαταριών της ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ SUNLIGHT στο Όλβιο Ξάνθης, η οποία κατασβέστηκε τελικά το απόγευμα.

Όπως ανακοίνωσε σχετικά η εταιρεία:
"Εφαρμόζοντας απόλυτα το σύστημα εκτάκτων αναγκών και τηρώντας τις διαδικασίες ασφαλείας, ενημερώθηκαν οι αρμόδιες αρχές, και όλοι οι εργαζόμενοι είναι απόλυτα ασφαλείς και καλά στην υγεία τους.
Η Πυροσβεστική Υπηρεσία καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για την κατάσβεση της φωτιάς, η οποία ήδη έχει τεθεί υπό έλεγχο. Διευκρινίζεται ότι δεν υπάρχει κίνδυνος τοξικών αερίων για την περιοχή.
Η διοίκηση της εταιρείας βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με τις αρμόδιες αρχές".

Από την πλευρά τους, οι τοπικές αρχές εφήρμοσαν περιοριστικά μέτρα, προστασίας των κατοίκων για τα επόμενα δυο 24ωρα σε ακτίνα 15 χιλιομέτρων από το εργοστάσιο. Όπως αναφέρει το ΑΠΕ, η μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε περίπου στις 12.30 το μεσημέρι στη μονάδα κατασκευής μπαταριών όλων των τύπων, και κατέστρεψε ένα μεγάλο μέρος των κεντρικών κτιριακών εγκαταστάσεων της εταιρείας, τέθηκε υπό πλήρη έλεγχο νωρίς το απόγευμα και έσβησε λίγο αργότερα. Ωστόσο, το έργο των επίγειων δυνάμεων πυρόσβεσης ήταν δύσκολο και επικίνδυνο λόγω των ισχυρών ανέμων που έπνεαν στην περιοχή και των ιδιαίτερα εύφλεκτων υλικών που καίγονταν για αρκετές ώρες, με αποτέλεσμα να προκληθεί ένα τεράστιο σύννεφο μαύρου καπνού, ορατό από πολλά χιλιόμετρα μακριά.

Πηγές από το περιβάλλον της εταιρείας δήλωσαν ότι είναι ακόμα νωρίς να γίνει οποιαδήποτε εκτίμηση για το ύψος των ζημιών και το χρόνο επαναλειτουργίας της μονάδας. 

Τέλος, σημειώνεται ότι στην εν λόγω μονάδα εργάζονται πάνω από 500 άτομα και κατασκευάζονται τέσσερις τύποι μπαταριών:

1. Βιομηχανικές μπαταρίες μολύβδου-οξέος κλειστού και ανοικτού τύπου για εφαρμογές κίνησης (κλαρκ κ.λπ.).

2. Για εφαρμογές κίνησης και εφεδρική χρήση (φωτοβολταϊκά, κεραίες κινητής κ.λπ.).

3. «Μπαταρίες μολύβδου-οξέος για υποβρύχια πρόωση, και τέλος

4. Μπαταρίες αργύρου-ψευδαργύρου για τορπίλες μάχης και ασκήσεων.ΑΦΗΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ

-A +A

Σχετικά άρθρα