Skip to main content
Menu
English edition

Η εκδήλωση για τα 50 χρόνια της Αλουμίνιον της Ελλάδος

Εκδήλωση για τα 50 χρόνια λειτουργίας της Αλουμίνιον της Ελλάδος και για τα δέκα χρόνια από την εξαγορά της επιχείρησης από τον όμιλο ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ πραγματοποιήθηκε σήμερα.

Άποψη από την τελετή

Στην τελετή παρευρέθησαν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, εκπρόσωποι κομμάτων και τοπικών φορέων, ενώ ο κ. Μυτιληναίoς έκανε μια σύντομη αναδρομή της πορείας της Αλουμίνιον κατά την τελευταία δεκαετία, αλλά και ευρύτερα.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας με τον κ. Ευ. Μυτιληναίο στο χώρο της τελετής

Ο κ. Μυτιληναίος τόνισε ότι «δεν έχουμε πια να φοβόμαστε πολλά πράγματα για το μέλλον της Αλουμίνιον μετά την ολοκλήρωση του επενδυτικού προγράμματος ύψους 600 εκατ. ευρώ και των προγραμμάτων μείωσης κόστους».

Δείτε όλο το οπτικοακουστικό υλικό της εκδήλωσης στο βίντεο που ακολουθεί:

Στο σχετικό δελτίο τύπου, ο Όμιλος ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ σημειώνει τα εξής:

«ΟΜΙΛΟΣ ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ - ΑΛΟΥΜΙΝΙΟΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ: 10 ΧΡΟΝΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗΣ ΠΟΡΕΙΑΣ

Άνω των 600€ εκ. επενδύσεις στον τεχνολογικό εκσυγχρονισμό των εγκαταστάσεων και την ανάπτυξη της παραγωγής και της παραγωγικότητας

Παρουσία της Α.Ε. του Προέδρου της Δημοκρατίας Kυρίου Προκόπιου Παυλοπούλου, αλλά και εκπροσώπων της πολιτικής και επιχειρηματικής ζωής, πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση του άρτι ολοκληρωθέντος δεκαετούς επενδυτικού πλάνου της ΑΛΟΥΜΙΝΙΟΝ της ΕΛΛΑΔΟΣ (ΑτΕ) του Ομίλου ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ, που συμπίπτει με την επέτειο μισού αιώνα λειτουργίας της μεγάλης αυτής ελληνικής βιομηχανίας.

Ο Όμιλος ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ πίστεψε στη δυναμική της ΑτΕ και πολλαπλασίασε την αξία της στο χρόνο. Δέκα χρόνια αδιάλειπτης επενδυτικής πορείας ήταν αρκετά για να μετασχηματίσουν την ΑΛΟΥΜΙΝΙΟΝ της ΕΛΛΑΔΟΣ σε μια από τις κορυφαίες βιομηχανίες παραγωγής αλουμίνας και αλουμινίου διεθνώς και στη σημαντικότερη καθετοποιημένη μονάδα στην Ε.Ε.  

Η εκτόξευση της ΑτΕ στις υψηλότερες θέσεις της παγκόσμιας βιομηχανίας αντικατοπτρίζει την σημαντική της συνεισφορά στην ανάπτυξη της εγχώριας επιχειρηματικότητας και τη συμβολή της στην προσπάθεια ανόρθωσης της ελληνικής οικονομίας. Με πρωτοποριακές κινήσεις και καινοτόμο προφίλ θέτει τις βάσεις για μία ελληνική βιομηχανία ανταγωνιστική, που διεκδικεί δεσπόζουσα θέση στο διεθνές περιβάλλον.

Από το 2005 που ο Όμιλος ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ εξαγόρασε την ΑΛΟΥΜΙΝΙΟΝ της ΕΛΛΑΔΟΣ προχώρησε σε επενδύσεις που ξεπερνούν τα 600 εκ. ευρώ, με αιχμή του δόρατος την τεχνολογία και την καινοτομία, και οδήγησε την ιστορική αυτή βιομηχανία στο μέλλον ανταποδίδοντας αξία τόσο στην ελληνική κοινωνία, όσο και στην ελληνική οικονομία. Οι συνολικές επενδύσεις – ενεργειακές, βιομηχανικές και περιβαλλοντικές – που έγιναν στο συγκρότημα της ΑΛΟΥΜΙΝΙΟΝ της ΕΛΛΑΔΟΣ, είναι οι μεγαλύτερες που έχουν πραγματοποιηθεί στην Ελλάδα από ιδιώτη τα τελευταία χρόνια.  

Η τελευταία επένδυση, που ουσιαστικά επισφραγίζει την πρώτη αυτή δυναμική δεκαετία, είναι η εγκατάσταση μίας νέας σύγχρονης μονάδας διαπύρωσης αλουμίνας, ονομαστικής δυναμικότητας παραγωγής 1.350t ανά ημέρα, που αντικαθιστά προηγούμενες μονάδες  πεπερασμένης τεχνολογίας  και υψηλής θερμικής κατανάλωσης. Πρόκειται για έργο που μειώνει σημαντικά το ενεργειακό κόστος, αλλά και τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα, ενώ δίνει μεγάλες δυνατότητες στην ευελιξία της παραγωγής.

Με οδηγό τη στρατηγική εξωστρέφειας που διέπει το σύνολο των δραστηριοτήτων του Ομίλου ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ, η ΑΛΟΥΜΙΝΙΟΝ της ΕΛΛΑΔΟΣ σχεδιάζει, μελετά και υλοποιεί συνεχώς νέες επενδύσεις. Αποδεικνύει στην πράξη ότι αποτελεί βασικό και ισχυρό πυλώνα της ελληνικής βιομηχανίας, αλλά και της οικονομίας, καθώς στήριξε και στηρίζει την ανάπτυξη του ελληνικού κλάδου αλουμινίου με αποτέλεσμα το 2015 να αναδειχθεί στον 1ο πιο εξαγωγικό κλάδο της χώρας, αντιπροσωπεύοντας το 19,2% των συνολικών εξαγωγών.

Ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου Ευάγγελος Μυτιληναίος έκανε ιδιαίτερη αναφορά στα προγράμματα διαχείρισης κόστους που έχουν εφαρμοσθεί στην ΑτΕ και της επιτρέπουν να θωρακίζεται ενάντια στους διεθνείς οικονομικούς κλυδωνισμούς. Παρουσίασε τους στόχους του επενδυτικού προγράμματος που εδραιώνουν την ΑΛΟΥΜΙΝΙΟΝ της ΕΛΛΑΔΟΣ ανάμεσα στις κορυφαίες του κόσμου». ΑΦΗΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ

-A +A

Σχετικά άρθρα