Skip to main content
Menu
English edition Live Blog Weekly Issues

Φάμελλος: "Ο κ. Παπαδημητρίου αποκάλυψε την κρυφή οικονομική ατζέντα της ΝΔ"

"Από την τοποθέτηση του κ. Παπαδημητρίου για την προληπτική γραμμή στήριξης προκύπτει ένα μείζον ζήτημα. Δεν γίνεται άλλα να λέει ο ένας και άλλα να λέει ο άλλος στην αξιωματική αντιπολίτευση. Εάν στ' αλήθεια δεν υπάρχει κρυφή ατζέντα από τη ΝΔ, τότε ο κ. Παπαδημητρίου θα πρέπει να φύγει από τα ψηφοδέλτια της ΝΔ", ανέφερε ο Αν. ΥΠΕΝ και υποψήφιος Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Β' Θεσσαλονίκης, Σωκράτης Φάμελλος στο μεσημβρινό δελτίο ειδήσεων του τηλεοπτικού σταθμού STAR. "Είναι ακατανόητο το πώς μπορεί να εμπιστευθεί ο Έλληνας πολίτης ένα κόμμα που διεκδικεί την κυβέρνηση, όταν υπάρχουν δύο φωνές σε απόλυτη αντίθεση μεταξύ τους. Κάτι τέτοιο δημιουργεί μείζονα ανασφάλεια και στην αγορά και στα δημοσιονομικά και στα χρηματιστηριακά δεδομένα, αλλά και στις σχέσεις της χώρας μας με τους δανειστές ή με τους θεσμούς", πρόσθεσε.

Και συνέχισε: "Δεν φτάνει που μας χρεοκόπησε η ΝΔ, ζητάει ξανά την εμπιστοσύνη του ελληνικού λαού για να ξαναφέρει τη χώρα στην προηγούμενη καταστροφική περίοδο. Μια τέτοια “επιστροφή” είναι απόλυτα εις βάρος των συμφερόντων της κοινωνίας. Ο κ. Παπαδημητρίου στην ουσία είπε ότι θα ξαναζητήσουμε δανεισμό, με νέο μνημόνιο και σκληρές μεταρρυθμίσεις, ώστε να δώσουμε και πάλι λεφτά στις ιδιωτικές τράπεζες, οι οποίες έχουν πλέον εξυγιανθεί, ενώ τόνισε ότι τώρα έχει δρομολογηθεί και η λύση στο  πρόβλημα των κόκκινων δανείων. Όπως καταλαβαίνετε κάτι τέτοιο είναι απαράδεκτο".

Ο Σωκράτης Φάμελλος τόνισε ότι εάν αυτά που είπε ο κ. Παπαδημητρίου όντως απηχούν τις θέσεις της ΝΔ αποδεικνύεται ότι υπάρχει "γαλάζια" κρυφή ατζέντα, η οποία μάλιστα δεν περιλαμβάνει μόνο τα χρήματα για τις τράπεζες, αλλά  και τα χρήματα των επικουρικών και τα αποθεματικά των ασφαλιστικών ταμείων. "Όλα αυτά ξεπετιούνται κάθε μέρα και ξαφνικά σαν μανιτάρια. Προσωπικά πιστεύω ότι η πολιτική της ΝΔ δημιουργεί ανασφάλεια για την πορεία της χώρας και για όλες τις κοινωνικές τάξεις. Δημιουργεί δημοσιονομικό εκτροχιασμό, την ώρα που έχουμε βρει ως χώρα τον βηματισμό μας", είπε χαρακτηριστικά.   

Επίσης, επεσήμανε ότι η χώρα ζει μια δεκαετία περιορισμών και λιτότητας και δεν πρέπει να υποτιμά κανείς τις ανάγκες της κοινωνίας. "Ως κυβέρνηση είχαμε προϋπολογισμούς λιτότητας, γιατί η χώρα είχε χρεοκοπήσει από τις επιλογές των κυβερνήσεων ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, επιλογές για τις οποίες δεν ζήτησαν ούτε μία  συγγνώμη από τον ελληνικό λαό, δεν αναγνώρισαν ούτε ένα λάθος. Εάν  μέχρι το 2014 δεν είχε γίνει ούτε ένα λάθος, τότε πώς έφτασε η χώρα στο χείλος της εξόδου από την Ευρωζώνη;", αναρωτήθηκε.

Σημείωσε δε ότι οι ρυθμοί ανάπτυξης που πέτυχε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι τόσοι ώστε να καλυφθεί το 25% απώλειας του ΑΕΠ, που είχε καταγραφεί όταν η κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου έκλεισε τον κύκλο της. "Δεν μπορούσε να καλυφθεί το 28% ανεργία μέσα σε τέσσερα χρόνια, καλύφθηκε όμως το 10%. Η χώρα μας έχει εννέα συνεχόμενα τρίμηνα θετικής ανάπτυξης και κανένας δεν μπορεί να το αμφισβητήσει", σχολίασε.

Σήμερα, η Ελλάδα έχει διπλάσιες επενδύσεις του ιδιωτικού τομέα στην έρευνα και την τεχνολογία, τομείς όπου κρίνονται οι ανταγωνιστικές οικονομίες. Διότι, η  ουσία της ανταγωνιστικότητας μιας οικονομίας κρίνεται και με βάση τους κλάδους που επενδύεις, πώς δηλαδή δημιουργείς ανταγωνιστικές δουλειές με καλύτερες αμοιβές. "Το οικονομικό πρόγραμμα της ΝΔ έχει ένα μεγάλο έλλειμμα γιατί δεν προσδιορίζει κλάδους ανάπτυξης, έχει πρόβλημα στόχευσης, είναι ένα πρόγραμμα με οριζόντιες γενικόλογες αναφορές που θα οδηγήσει πάλι σε έναν παρασιτισμό του ιδιωτικού τομέα εις βάρος του δημόσιου και φάνηκε από το πώς θέλουν να δώσουν τα επικουρικά ταμεία σε ιδιωτικές εταιρείες",  κατέληξε ο Σωκράτης Φάμελλος.ΑΦΗΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ

-A +A

Σχετικά άρθρα