Skip to main content
Menu
English edition

Δυναμικά ξεκίνησε η ΕΔΑ Αττικής: Μέχρι 50% μείωση κόστους σύνδεσης, πλάνο επενδύσεων 67 εκατ. ευρώ

Aπό τις αρχές του έτους (02/01/2017) ξεκίνησε τη λειτουργία της η Εταιρεία Διανομής Αερίου (ΕΔΑ) Αττικής, ως ο Διαχειριστής του Δικτύου Διανομής Φυσικού Αερίου στην Αττική, σε συνέχεια του διαχωρισμού των δραστηριοτήτων διανομής και εμπορίας που ασκούνταν μέχρι πρόσφατα από την Εταιρεία Παροχής Αερίου Αττικής.

Βάση για τη δυναμική πορεία που ευελπιστεί να έχει η ΕΔΑ Αττικής, αποτελεί το υπάρχον  από το 2001 και αποδεδειγμένα αποδοτικό δίκτυο διανομής φυσικού αερίου στο λεκανοπέδιο, το οποίο η ΕΔΑ Αττικής αναλαμβάνει να λειτουργεί, να συντηρεί και να αναπτύσσει το δίκτυο διανομής στην Αττική, εστιάζοντας στην αύξηση της διείσδυσης του φυσικού αερίου και την ανάπτυξη της αγοράς.

Η ΕΔΑ Αττικής φιλοδοξεί, όπως αναφέρουν στελέχη της, να συνδέσει κάθε νοικοκυριό και επιχείρηση στο λεκανοπέδιο της Αττικής στο σύγχρονο δίκτυο διανομής φυσικού αερίου με τρόπο ασφαλή, αξιόπιστο και αποδοτικό, προσφέροντας σύγχρονες και αποδοτικές λύσεις προς τους καταναλωτές.

Για το σκοπό αυτό έχει ήδη εκπονήσει να δυναμικό πλάνο ανάπτυξης, με 4 βασικούς άξονες: 

- Επενδύσεις €67εκατ. για την ανάπτυξη δικτύων και την παροχή κινήτρων σύνδεσης σε βάθος 5ετίας, 

- Ανάπτυξη 100χλμ. δικτύου και τεχνικών έργων σε όλο το λεκανοπέδιο,

- Διεύρυνση και ισχυροποίηση του δικτύου εξουσιοδοτημένων συνεργατών σε κάθε περιοχή της Αττικής 

- Ανάπτυξη σύγχρονων και καινοτόμων πρακτικών και υπηρεσιών για τη βέλτιστη εξυπηρέτηση των χρηστών του δικτύου διανομής και των τελικών πελατών φυσικού αερίου.

Η εταιρεία έχει θέσει ως στόχο τη μείωση του συνολικού κόστους σύνδεσης για τους καταναλωτές, που αποτελεί και το βασικό  ανασταλτικό παράγοντα στην απόφασή των καταναλωτών να συνδεθούν με το δίκτυο διανομής. Στο πλαίσιο αυτό, η ΕΔΑ Αττικής επιδιώκει τη σύνδεση 12.000 νέων νοικοκυριών εντός του 2017 παρέχοντας σημαντικά οικονομικά κίνητρα που μειώνουν έως και 50% το συνολικό κόστος σύνδεσης για μια πολυκατοικία με κεντρική θέρμανση ή για ένα μεμονωμένο διαμέρισμα που θα επιλέξει αυτόνομη σύνδεση.

Προς τούτο, η ΕΔΑ Αττικής προσφέρει 100% έκπτωση στα τέλη σύνδεσης.

Παράλληλα, από τις 3 Απριλίου και μέχρι εξαντλήσεως του διαθέσιμου ποσού, η εταιρεία θα ξεκινήσει ένα πρόγραμμα επιδότησης απευθείας από την ΕΔΑ Αττικής μέρος του κόστους μετατροπής της εγκατάστασης θέρμανσης και προσφέρει μέχρι και €3.000 για μια πολυκατοικία και €750 για ένα διαμέρισμα. Το πρόγραμμα απευθύνεται σε κεντρικές και αυτόνομες θερμάνσεις ανεξαρτήτως ισχύος.

Παράλληλα, η εταιρεία θα εφαρμόσει μία επιτυχημένη πρακτική σύνδεσης ανεξάρτητων ιδιοκτησιών σε πολυκατοικίες με χρήση ανυψωτικής στήλης και τοποθέτηση του μετρητή στο μπαλκόνι των διαμερισμάτων, δίνοντας λύση σε περιπτώσεις αδυναμίας αυτόνομης σύνδεσης λόγω τεχνικών δυσκολιών και ταυτόχρονα, μειώνοντας περαιτέρω το συνολικό κόστος σύνδεσης. 

Όπως τονίζει παρουσιάζοντας τις δραστηριότητες της ΕΔΑ Αττικής ο Γενικός Διευθυντής της εταιρείας, κ. Χρήστος Μπαλάσκας, «η ΕΔΑ Αττικής έχει θεμελιώσει γερές βάσεις ως ο Αξιόπιστος Διαχειριστής του Δικτύου Διανομής Αερίου στην Αττική, διαθέτοντας αναγνωρισμένη εξειδίκευση, υψηλή τεχνογνωσία και μακρά πορεία στην αγορά του φυσικού αερίου στην Αττική».

Ο κ. Μπαλάσκας, αναφερόμενος στα στρατηγικά σχέδια της εταιρείας, τόνισε ότι θα κινηθούν σε ένα διπλό άξονα: «Αύξηση της διείσδυσης του φυσικού αερίου στα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις της Αττικής, αναπτύσσοντας και λειτουργώντας με ασφάλεια το σύγχρονο δίκτυο διανομής στο λεκανοπέδιο και προσφέροντας κίνητρα που μειώνουν το κόστος σύνδεσης μέσω του εταιρικού προγράμματος επιδότησης του κόστους εγκατάστασης και των δωρεάν τελών σύνδεσης. Η επίτευξη των στόχων αυτών υπογραμμίζεται από το υψηλό αίσθημα ευθύνης που έχουμε ως ΕΔΑ Αττικής για τη διασφάλιση αφενός της εύρυθμης λειτουργίας της αγοράς φυσικού αερίου και αφετέρου τη βιώσιμη ανάπτυξη αυτής, δημιουργώντας παράλληλα προστιθέμενη αξία για το ευρύτερο κοινωνικό σύνολο».

Δείτε αναλυτικά την παρουσίαση της ΕΔΑ Αττικής στο συνημμένο αρχείο:

PDF iconparoysiasi_eda_attikis_14032017.pdfΑΦΗΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ

-A +A

Σχετικά άρθρα