Skip to main content
Menu
English edition Live Blog Weekly Issues

Φάμελλος : «Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αρνείται να συγκριθεί προεκλογικά με τον Αλέξη Τσίπρα»

"Νομίζω ότι είναι το πρώτο debate στην πολιτική ιστορία του τόπου μας όπου ο ένας από τους δύο αρχηγούς κομμάτων απουσίαζε", σχολίασε ο Αν. ΥΠΕΝ και υποψήφιος βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Β' Θεσσαλονίκης, Σωκράτης Φάμελλος, αναφερόμενος στην χθεσινή συνέντευξη του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ. "Αυτό που χαρακτηρίζει την προεκλογική περίοδο είναι η άρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη να αντιπαρατεθεί με τον Αλέξη Τσίπρα και να προβεί σε προγραμματική συζήτηση, σύγκριση και σύγκρουση", συνέχισε ο Σωκράτης Φάμελλος τονίζοντας ότι η Νέα Δημοκρατία επιλέγει να μη γίνει ένας ουσιαστικός διάλογος  για τα επίδικα των εκλογών της 7ης Ιουλίου.

Αντίθετα, "ο Αλέξης Τσίπρας επέλεξε να πάει στην "έδρα του αντιπάλου", να καταθέσει τις απόψεις του και να απαντήσει σε οτιδήποτε ερωτηθεί, για πάνω από δύο ώρες. Είναι κρίμα που δεν ακούσαμε ουσιαστικές ερωτήσεις για το τι έκανε ήδη και τι θα κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ τη δεύτερη τετραετία διακυβέρνησης, ποιο είναι το πρόγραμμά του και ποιες θα είναι οι επιλογές του σε κεντρικά ζητήματα που αφορούν τη ζωή και την καθημερινότητα των πολιτών, όπως η φορολογία, η εργασία, η ανάπτυξη και οι κοινωνικές υπηρεσίες, ούτε ακούσαμε τίποτα για ζητήματα γεωπολιτικής στρατηγικής και την ισχυροποίηση της χώρας μας στο ευρωπαϊκό και παγκόσμιο περιβάλλον", πρόσθεσε.

Επίσης, επεσήμανε το γεγονός ότι η συγκεκριμένη συνέντευξη επικεντρώθηκε αποκλειστικά σε αρνητικές ερωτήσεις αγνοώντας όλα όσα η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ πέτυχε προς όφελος της κοινωνίας.  "Δεν ανέφεραν τίποτα για τα μέτρα της κυβέρνησης σε κρίσιμους τομείς, όπως η εργασία, η υγεία, η οικονομία και η κοινωνική πολιτική. Ωστόσο οι πολίτες θα κρίνουν την επόμενη κυβέρνηση στη βάση της διασφάλισης της προόδου, της ασφάλειας, της εργασίας και του κοινωνικού κράτους", σημείωσε ο Σωκράτης Φάμελλος.

Στη συνέχεια, ερωτηθείς για την αποκάλυψη της επιστολών που αντάλλαξε επί πρωθυπουργίας του ο Κώστας Καραμανλής με τον τότε πρόεδρο των ΗΠΑ, Τζωρτζ Μπους, σχετικά με την ονομασία της Βόρειας Μακεδονίας, ο Αν. ΥΠΕΝ απάντησε ότι είναι η απόλυτη υποκρισία εκ μέρους της ΝΔ να γνωρίζει όλα αυτά τα χρόνια τις εν λόγω επιστολές και να ζητά από τους πολίτες να συμμετέχουν στα συλλαλητήρια για την Μακεδονία! "Γνώριζαν ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο Άδωνις Γεωργιάδης, ο Μάκης Βορίδης για τις επιστολές; Για το πόσο λιγότερα είχαν προτείνει τότε για μια Συμφωνία με τη γειτονική μας χώρα; Και εάν γνώριζαν, γιατί ξεσήκωσαν τον κόσμο εναντίον μιας Συμφωνίας που εξασφάλισε πολλαπλάσια εθνικά οφέλη για τη χώρα μας, σε σχέση με προηγούμενες προτάσεις; Η Νέα Δημοκρατία δεν δίστασε να εκμεταλλευτεί ένα άκρως σοβαρό εθνικό θέμα για μικροκομματικά οφέλη, πουλώντας κάλπικο πατριωτισμό. Φυσικά και γνώριζε ο Κυριάκος Μητσοτάκης για τις συγκεκριμένες επιστολές, όλοι γνώριζαν στην Νέα Δημοκρατία, και αυτό τους καθιστά βαθιά υποκριτές".

Τέλος, ανέφερε ότι η σπουδαιότητα της Συμφωνίας των Πρεσπών φαίνεται ήδη από την αμυντική συνεργασία Ελλάδας - Βόρειας Μακεδονίας και την παρουσία του αρχηγού ΓΕΣ, Στρατηγού Γ. Καμπά, την προηγούμενη εβδομάδα στα Σκόπια και στη Βόρεια Μακεδονία. "Φαντάζεστε να ήταν μία άλλη χώρα στα βόρεια σύνορά μας που να αναπτύσσει βάσεις αμυντικής συνεργασίας με τη Βόρεια Μακεδονία; Να ήλεγχε από κοινού τον εναέριο χώρο της περιοχής; Σήμερα, ακριβώς λόγω της Συμφωνίας των Πρεσπών, μπορούμε να συνάψουμε σχέσεις συνεργασίας και στους τομείς της ασφάλειας και της άμυνας και να γίνουμε δύναμη ειρήνης, προόδου και σταθερότητας στα Βαλκάνια", κατέληξε ο Σωκράτης Φάμελλος.ΑΦΗΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ

-A +A

Σχετικά άρθρα