Skip to main content
Menu
English edition Live Blog Weekly Issues

Μένει ο Σπανούδης στη ΔΕΠΑ, Διευθύνων Σύμβουλος ο Θόδωρος Κιτσάκος

(UPDATE 17.00) Συγκροτήθηκε σε Σώμα το νέο Διοικητικό Συμβούλιο της Δημόσιας Επιχείρησης Αερίου (ΔΕΠΑ), με τον Θεόδωρο Κιτσάκο να αναλαμβάνει καθήκοντα Διευθύνοντος Συμβούλου, επιβεβαιώνοντας το σημερινό ρεπορτάζ του Energypress.

Η πλήρης σύνθεση του Δ.Σ. της ΔΕΠΑ έχει ως εξής:

 • Γεώργιος Σπανούδης, Πρόεδρος
 • Θεόδωρος Κιτσάκος, Διευθύνων Σύμβουλος
 • Δημήτρης Δημητριάδης, Αντιπρόεδρος
 • Βασίλειος Καρακίτσιος, Καθηγητής Γεωλογίας
 • Αλέξανδρος Σαρηβαλάσης, Νομικός
 • Μιχάλης Βεργίτσης, Γεωφυσικός
 • Γιώργος Γερμανός, Οικονομολόγος
 • Έλλη Διγενή, Οικονομολόγος εκπρόσωπος ΕΛΠΕ
 • Διομήδης Σταμούλης, Χημικός Μηχανικός, εκπρόσωπος ΕΛΠΕ
 • Ελένη Ζηλακάκη, Οικονομολόγος, Εκπρόσωπος Εργαζομένων
 • Γιώργος Μουστάκης, Οικονομολόγος, Εκπρόσωπος Εργαζομένων

Το CV του κ. Κιτσάκου

Ο κ. Θεόδωρος Κιτσάκος  γεννήθηκε στην Αθήνα το 1953. Είναι Χημικός Μηχανικός με εξειδίκευση στη Βιομηχανική Χημεία.

Στη υπερ35ετή διεθνή επαγγελματική του σταδιοδρομία, διετέλεσε ανώτερο και ανώτατο στέλεχος σε πολυεθνικές και άλλες μεγάλες ιδιωτικές εταιρείες, στους τομείς των Πετρελαιοειδών, Πετροχημικών, Λιπασμάτων και Βιομηχανικών Χημικών. Εργάστηκε τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό, στην Ευρώπη και σε χώρες με χαρακτηριστικά αναδυόμενων αγορών (Τουρκία, Μέση Ανατολή, Βόρεια Αφρική). Διετέλεσε επίσης, διευθυντής Έργου (project leader) σε σημαντικά επενδυτικά προγράμματα (project) διεθνούς ενεργειακής στρατηγικής.

Έχει ενεργή ενασχόληση και εξειδίκευση μεταξύ άλλων θεμάτων σε θέματα γεωστρατηγικής, ενεργειακής διπλωματίας, έρευνας και διαχείρισης υδρογονανθράκων, πετρελαϊκής και χημικής βιομηχανίας.

Το βιογραφικού του κ. Σπανούδη

Ο κ. Γιώργος Σπανούδης έχει σπουδές Μηχανολόγου Μηχανικού στο City University of New York, μεταπτυχιακό Manhattan College Graduate School of Engineering και ως στέλεχος μετεκπαιδεύτηκε στο London Business School, το Πανεπιστήμιο Harvard, το ASHRIDGE, το IMD και το INSEAD.

Τα τελευταία 30 χρόνια έχει εργαστεί στις Ηνωμένες Πολιτείες, την Ασία και την Ευρώπη και του έχουν ανατεθεί ηγετικοί ρόλοι σε τοπικό, περιφερειακό και διεθνές επίπεδο, τόσο σε ώριμες όσο και αναδυόμενες αγορές. Έχει διατελέσει Γενικός Διευθυντής, Διευθύνων Σύμβουλος και Πρόεδρος εισηγμένων εταιριών μεγάλης κεφαλαιοποίησης, ιδίως στον τομέα ενέργειας, με κορύφωση τη διοίκηση όλων των δραστηριοτήτων της Royal Dutch Shell στην Τουρκία, με ενεργητικό $ 9,4 δις και μικτά κέρδη άνω των $1,4 δις όπου επέτυχε τις υψηλότερες αποδόσεις στα πλαίσια του διεθνούς ομίλου επί τέσσερα συνεχή χρόνια.

Ξεκίνησε τη σταδιοδρομία του από το χώρο της ναυτιλίας και στη συνέχεια μεταπήδησε στο χώρο της ενέργειας, όπου εργάστηκε πάνω από 20 έτη ως στέλεχος παγκόσμιας εμβέλειας στον τομέα εξόρυξης, επεξεργασίας και διανομής Πετρελαίου και Αερίου με αποδεδειγμένα αποτελέσματα.

Το βιογραφικό του κ. Δημητριάδη

Ο κ. Δημήτρης Δημητριάδης είναι στέλεχος της ΔΕΠΑ από ιδρύσεως της, πολιτικός μηχανικός ΕΜΠ με επαγγελματική εμπειρία ως ελεύθερος επαγγελματίας πριν την είσοδο του στην εταιρία όπου ασχολήθηκε εκτός των άλλων με το σχεδιασμό, κατασκευή και διαχείριση των δικτύων διανομής φυσικού αερίου.

Υπήρξε πρόεδρος του συλλόγου εργαζομένων της ΔΕΠΑ για 2 χρόνια 2013-2015 ενώ μέχρι σήμερα κατέχει τη θέση του Δ/ντη Διαχείρισης Συμβάσεων και Διοίκησης Έργων.

Νωρίτερα το Energypress έγραφε:

Άλλαξε χθες, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του energypress, χωρίς όμως να έχει ανακοινωθεί ακόμα, το Διοικητικό Συμβούλιο της ΔΕΠΑ.

Ο πρόεδρος Γιώργος Σπανούδης (φωτο) παραμένει στη θέση του, αλλά αντικαθίσταται ο μέχρι τώρα Διευθύνων Σύμβουλος Σπύρος Παλαιογιάννης και τη θέση του καταλαμβάνει ο Θεόδωρος Κιτσάκος, μέλος του τομέα ενέργειας του ΣΥΡΙΖΑ, Διπλ. Χημικός Μηχανικός με πολυετή εμπειρία σε ενεργειακή διπλωματία και γεωστρατηγικά και γεωπολιτικά παίγνια.

Αντικαθίσταται επίσης ο αντιπρόεδρος Κωνσταντίνος Ανδριοσόπουλος και τη θέση του καταλαμβάνει ο πρόεδρος των εργαζομένων της επιχείρησης Δημήτρης Δημητριάδης.ΑΦΗΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ

-A +A

Σχετικά άρθρα