Skip to main content
Menu
English edition Live Blog Weekly Issues

Call to Action: 6 μέρες έμειναν για τις αιτήσεις συμμετοχής στο PowerUp!

Η περίοδος αιτήσεων για την πέμπτη έκδοση του διαγωνισμού PowerUp! ολοκληρώνεται στις 11 Μαρτίου, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση των διοργανωτών. 

Ολόκληρη η ανακοίνωση έχει ως εξής: 

Αυτή είναι η τελευταία ευκαιρία σας να συμμετάσχετε στον διαγωνισμό και να διεκδικήσετε το βραβείο αξίας 50.000€, καθώς και μια χρηματική επένδυση έως 150.000€. Οι συμμετέχοντες στο PowerUp! θα έχουν επίσης τη μοναδική ευκαιρία να παρουσιάσουν τις ιδέες τους σε ένα διεθνές δίκτυο συνεργατών, καθώς και να αναπτύξουν την επιχείρησή τους σε παγκόσμια κλίμακα.

Αυτή τη χρονιά, επικεντρωνόμαστε κυρίως στις νεοφυείς επιχειρήσεις (startups) που δραστηριοποιούνται σε τομείς όπως η ενέργεια, οι μεταφορές, η θέρμανση, το cleantech και οι έξυπνες τεχνολογίες. Η InnoEnergy θα δώσει επίσης ιδιαίτερη έμφαση στο θέμα του καθαρού αέρα, καθώς αντιπροσωπεύει ένα σημαντικό μέρος της καθημερινής δραστηριότητας  του οργανισμού.

Η συγκεκριμένη διάκριση – το βραβείο Clean Air Challenge – θα δοθεί στην startup, της οποίας η λύση θα συμβάλει στη μείωση της ατμοσφαιρικής ρύπανσης και του νέφους.

Η υπόσχεση των χρηματικών επάθλων αποτελεί μόνο ένα μέρος από αυτό που κάνει το διαγωνισμό PowerUp! τόσο ξεχωριστό. Εξίσου σημαντική για την ανάπτυξη πολλών startups είναι και η ευκαιρία να συμμετάσχουν στο Highway®, τον υψηλού κύρους επιχειρηματικό επιταχυντή της InnoEnergy που προσφέρει πρόσβαση στο διεθνές δίκτυο μελλοντικών επιχειρηματικών εταίρων, στην ευρεία εμπειρία της InnoEnergy και σε χρηματική επένδυση έως 150.000 €.

«Αυτοί που συμμετέχουν στο πρόγραμμα Highway® μπορούν να περιμένουν υποστήριξη σε μία ευρεία γκάμα από τομείς, συμπεριλαμβανομένης της νομικής προστασίας και της προστασίας της πνευματικής ιδιοκτησίας, τον σχεδιασμό παρουσιάσεων και πολλά άλλα. Συνεργαζόμαστε με ερευνητικά ιδρύματα, πανεπιστήμια, μηχανικούς και τεχνολογικούς εμπειρογνώμονες από διαφορετικούς τομείς και κλάδους. Υποστηρίζουμε επίσης startups στην αναζήτηση και εξασφάλιση των πρώτων πελατών τους, θέτοντάς τους σε μια πορεία προς ένα επιτυχημένο μέλλον», δήλωσε ο Jakub Miler, CEO της InnoEnergy Κεντρικής Ευρώπης,

Οι startups που περνούν το στάδιο της αίτησης θα κληθούν να συμμετάσχουν σε bootcamps που διοργανώνονται από αναγνωρισμένους διεθνείς επιχειρηματικούς συμβούλους. Αυτά τα εργαστήρια θα προετοιμάσουν τους συμμετέχοντες για τους εθνικούς τελικούς και το Μεγάλο Τελικό, όπου θα παρουσιάσουν τις ιδέες τους  σε μια ομάδα επενδυτών και ειδικών του κλάδου. Ο νικητής θα επιλεγεί στις 21 Μαΐου στην Κρακοβία κατά τη διάρκεια του Impact’19 – ενός από τα σημαντικότερα οικονομικά γεγονότα στην Κεντρική και Ανατολική Ευρώπη.

Νικήτρια startup στον διαγωνισμό PowerUp! το 2018 ήταν η Zubax Robotics από την Εσθονία, η οποία παρουσίασε μια λύση για τη δραστική μείωση της κατανάλωσης ενέργειας σε μελλοντικές λύσεις κινητικότητας.

Για να λάβουν μέρος στον διαγωνισμό, οι startups πρέπει να έχουν μια ομάδα, να έχουν εξασφαλίσει πνευματικά δικαιώματα και να αναπτύσσουν προϊόντα ή υπηρεσίες που χρειάζονται λιγότερο από δύο χρόνια για να βγουν στην αγορά. Λεπτομερείς όροι συμμετοχής, έντυπο αίτησης και όλες οι απαραίτητες πληροφορίες βρίσκονται στη διεύθυνση www.powerup.innoenergy.com.

Η προθεσμία εγγραφής λήγει στις 11 Μαρτίου 2019.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την InnoEnergy:

KiNNO Consultants Ltd, HUB της InnoEnergy στην Ελλάδα και την Κύπρο, Γιάννης Γεραγωτέλλης & Πάρης Ράλλης 210.6838950, [email protected]

Σχετικά με την ΕΙΤ InnoEnergy

Η EIT InnoEnergy είναι ο κινητήρας καινοτομίας της βιώσιμης ενέργειας σε όλη την Ευρώπη.

Στηρίζουμε και επενδύουμε στην καινοτομία σε κάθε στάδιό της – από τις σχολικές τάξεις έως τον καταναλωτή. Με το δίκτυο συνεργατών μας φέρνουμε σε επαφή εφευρέτες και βιομηχανία, απόφοιτους και εργοδότες, ερευνητές και επιχειρηματίες, επιχειρήσεις και αγορές.

Εργαζόμαστε σε τρεις βασικούς τομείς της καινοτομίας:

  • Στην εκπαίδευση, για τη δημιουργία καταρτισμένου και φιλόδοξου εργατικού δυναμικού που κατανοεί τις απαιτήσεις τις βιωσιμότητας και τις ανάγκες της αγοράς.
  • Σε καινοτόμα προγράμματα που συνδέουν ιδέες, εφευρέτες και τη βιομηχανία για τη δημιουργία εμπορικά ελκυστικών τεχνολογιών που προσφέρουν πραγματικά αποτελέσματα στους πελάτες.
  • Σε Υπηρεσίες Δημιουργίας Επιχειρήσεων για την υποστήριξη επιχειρηματιών και νεοσύστατων εταιρειών που επεκτείνουν το ευρωπαικό οικοσύστημα ενέργειας με καινοτόμες προσφορές.

Η σύμπτυξη αυτών των αρχών μεγιστοποιεί την επίδραση της καθεμίας, επιταχύνει την ανάπτυξη των έτοιμων λύσεων για την αγορά και δημιουργεί ένα γόνιμο περιβάλλον στο οποίο έχουμε τη δυνατότητα να πουλήσουμε τα καινοτόμα αποτελέσματα της δουλειάς μας.

Η InnoEnergy ιδρύθηκε το 2010 και υποστηρίζεται από το Ευρωπαικό Ινστιτούτο Καινοτομίας και Τεχνολογίας (ΕΙΤ).

Σχετικά με την KiNNO Consultants Ltd.

Η εταιρεία KiNNO Ltd (www.kinno.eu), αποτελεί το HUB της InnoEnergy στην Ελλάδα και την Κύπρο προωθώντας και υποστηρίζοντας τις δράσεις και τις υπηρεσίες της. Η KiNNO είναι συμβουλευτική εταιρεία καινοτομίας που εστιάζει στις νέες τεχνολογίες και την Επιχειρηματικότητα, ενώ παράλληλα δρα ως ενδιάμεσος (intermediary) με σκοπό την προώθηση καινοτομιών στην αγορά. Η KiNNO επιπλέον προσφέρει μια ευρεία γκάμα υπηρεσιών μεταφοράς τεχνολογίας και αξιοποίησης ερευνητικών αποτελεσμάτων στην αγορά τόσο σε επιχειρήσεις και ιδιώτες όσο και σε οργανισμούς Έρευνας & Τεχνολογίας.

 ΑΦΗΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ

-A +A

Σχετικά άρθρα