ΕΣΑΦ: Έκκληση σε ΛΑΓΗΕ για καταβολή των οφειλόμενων στους φ/β αγρότες

Για άμεση καταβολή των οφειλόμενων στους φ/β αγρότες καλεί γι’ ακόμη μια φορά τον ΛΑΓΗΕ ο Ελληνικός Σύνδεσμος Αγροτικών Φωτοβολταϊκών (ΕΣΑΦ) με ανακοίνωσή του.

Όπως επισημαίνει ο Σύνδεσμος, η συμπεριφορά αυτή του Λειτουργού της αγοράς καθιστά τη λειτουργία των αγροτικών φ/β ελλειμματική και φέρνει τους ιδιοκτήτες σε απόγνωση.

Ειδικότερα, η πλήρης ανακοίνωση αναφέρει ότι «Πράγματι η πληρωμή των επαγγελματιών αγροτών καθυστερεί για επτά και πλέον μήνες, δεδομένου ότι δεν έχουν ακόμη πληρωθεί για την παραγωγή ηλεκτρικού ρεύματος που διέθεσαν στο δίκτυο από τον Ιούνιο του 2013 και εφεξής. Αντίθετα καλούνται να καταβάλουν συνεχώς και χωρίς διακοπή τον ΦΠΑ που αναλογεί στα τιμολόγια πώλησης, που έχουν εκδώσει μέχρι σήμερα και τα οποία παραμένουν ανεξόφλητα.

Το γεγονός αυτό σε συνδυασμό με:

- τις μεγάλες δανειακές υποχρεώσεις των παραπάνω αγροτών (υψηλό ποσό δανείου και ύψος επιτοκίου για την κατασκευή των πάρκων)
- την επιβολή της έκτακτης εισφοράς και
- την γενικότερη έλλειψη ρευστότητας στην αγορά

έχουν καταστήσει τη λειτουργία των αγροτικών Φ/Β ελλειμματική και έχουν φέρει τους ιδιοκτήτες τους σε απόγνωση λόγω της πλήρους αδυναμίας ανταπόκρισής τους στις οικονομικές τους υποχρεώσεις», επισημαίνει ο πρόεδρος του ΕΣΑΦ Θωμάς Κουτσουπιάς.

«Κατά συνέπεια είναι πλέον απόλυτα αναγκαίο να καταβληθούν άμεσα στους δικαιούχους αγρότες τα οφειλόμενα εδώ και μήνες σ' αυτούς ποσά από τον ΛΑΓΗΕ», καταλήγει η ανακοίνωση.

Αφήστε το σχόλιό σας

Σχόλια Χρηστών

Chris Idrilidis 08/02/2014 01:31

Κρίμα που δεν έχω 2-3 πανελακια καμμένα να τα σπασω στις πόρτες του υπουργείου. Όταν οι κτηνοτροφοι έχυναν το γάλα έπιανε.

Yannis Tav 06/02/2014 10:31

κ. Κύρου, έχετε απόλυτο δίκιο. Μακάρι να συμφωνούσαν μαζί σας και τα υπόλοιπα μέλη του ΣΠΕΦ και να σας είχαν εκλέξει. Ίσως να ήταν καλύτερο το μέλλον όλων μας.

κ. pani 3, γιατί δεν έρχεστε στη συγκέντρωση του ΣΠΕΦ να μας αναλύσετε με τον κ. archaeopteryx τους συλλογισμούς σας δια ζώσης?

KOSTAS KIROU 05/02/2014 22:17

“Δεν βάζετε τις εκκλήσεις στην άκρη και να κατεβείτε στις 12/2 μαζί με τον ΣΠΕΦ σε δυναμική διαμαρτυρία συνάδελφοι αγρότες ….!!!!!!”

KOSTAS KIROU 05/02/2014 22:17

Και συνεχίζω ενημερώνοντας σας ότι:
1.Ο πρόεδρος σας είχε ενημερωθεί για την πρόθεσή αυτή (για κοινή διαμαρτυρία στο τέλος Ιανουαρίου με θέμα τις πληρωμές) αλλά προτίμησε τα παρακάλια στον ΛΑΓΗΕ μην και στενοχωρήσει τους ανωτέρους του.
2.Οι ΜΔΣ δεν έχουν ακόμη λόγο για συμπαράταξη, γιατί έχουν ήδη πληρωθεί τον Σεπτέμβριο του 2013, αλλά και η διοίκηση του συλλόγου τους (ΠΑΣΥΦ) είναι ‘του ενός ανδρός αρχή’ .
3.Οι δε άλλοι σύλλογοι αλλά και ομοσπονδία είναι για τα μάτια του κόσμου και όπως φαίνεται δεν θέλουν να σπάσουν αυγά με τους κυβερνώντες (μπορεί να έχουν τους προσωπικούς τους λόγους. Δημαρχιλίκια, βουλευτιλίκια κλπ).

KOSTAS KIROU 05/02/2014 22:15

Σκοπιμότητες επί σκοπιμοτήτων και εκμετάλλευση από τους κυβερνώντες, αφού το επιτρέπουν τα μέλη τους.
Προτείνω:
Να αφήσετε κατά μέρος τις διοικήσεις σας να παίξουν το παιγνίδι που νομίζουν ότι ξέρουν να παίζουν και κατεβείτε μαζί μας (με τον ΣΠΕΦ), να διεκδικήσουμε τα οφειλόμενα μας. Σε διαφορετική περίπτωση αφήστε την τύχη των επιχειρήσεών σας και των οικογενειών σας στις διοικήσεις των συλλόγων σας. Όταν εκλεγούν δήμαρχοι ίσως να σας εξασφαλίσουν (όχι σε όλους) μια θέση στην καθαριότητα των δήμων τους.

DIM. MIN. 05/02/2014 13:50

Ανοικτή πρόσκληση προς όλους τους παραγωγούς (φυσικά και τους αγρότες, που δεν διαφέρουν σε τίποτε από τους άλλους και υποφέρουν και αυτοί... κε Θ.Κουτσουπιά), αποτελεί το κάλεσμα του ΣΠΕΦ για τις 12 Φεβρουαρίου. Μάλιστα με αναλυτικότατες αναφορές σε γεγονότα και ευθύνες. Μήπως υπάρχουν κάποιοι από άλλους συλλόγους, αγροτικούς και μή, που διαφωνούν με τα γραφόμενα στην ανακοίνωση και δεν μπορούν να συμμετάσχουν? Ας μας το πουν και ας το δικαιολογήσουν, αλλιώς θα είναι.... αδικαιολογήτως απόντες!!!

pani 3 05/02/2014 11:14

Τα Φ/Β ήταν μια μεγάλη Φούσκα και τα Πειραματόζωα που υπέκυψαν στον... Πειρασμό θα πληρώσουν και από πάνω τέλη διέλευσης (Διόδια) για τη διαδρομή του δικού τους "Γολγοθά" προς το Τέλος (επιθετικές εξαγορές και συγκέντρωση της αγοράς) για την επικράτηση του Φ/Α εις βάρος του Λιγνίτη...

Σαφής και Διακριτή εξαίρεση ωστόσο (απαλλαγή των δανείων τους και μεταφορά των Φ/Β εγκαταστάσεών τους στην Κοζάνη), πρέπει να γίνει για όλους τους Αγρότες. Η ελληνική αγροτική γη μπορεί να θρέψει μισό δισεκατομμύριο πληθυσμό και δεν είναι για πέταμα...

Συμπεριλαμβανομένου και του συσσιτίου των ("Μουτζαχεντίν") "κολασμένων"...

KOSTAS KIROU 05/02/2014 09:48

Δεν βάζετε τις εκκλήσεις στην άκρη και να κατεβείτε στις 12/2 μαζί με τον ΣΠΕΦ (ελπίζοντας και με τους άλλους) σε δυναμική διαμαρτυρία συνάδελφοι αγρότες ….!!!!!!

S P 05/02/2014 07:01

Αφήστε τους αγρότες να δουλέψουν για όλους. Αφού όπως λέτε δεν γίνεται να πληρωθούν μόνο αυτοί!
Αμέσως να κατακρίνετε και να βγάλετε την βλακεία σας...
Ελληνάρες!!!!

KOSTAS KIROU 04/02/2014 18:27

Τα τρακτέρ τα έχετε μόνο για όργωμα συνάδελφοι αγρότες…..?????? Εμείς οι αστοί φωτοβολταϊκοί δεν έχουμε ούτε ποδήλατα για διαμαρτυρία. Με το να εκλιπαρούμε δεν βγαίνει τίποτα μάλλον. Σε κάθε περίπτωση γιατί θα πρέπει να πληρώσει ο ΛΑΓΗΕ μόνον εσάς, εμείς ψυχή δεν έχουμε ή εμάς μας γέννησε Σκύλα ενώ εσάς Μάνα. Δεν γίνεται να σοβαρευτείτε λίγο ακόμη….!!!!!!!!

KOMHTHS RADIO 04/02/2014 17:39

ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΜΠΛΟKATZHΔΕΣ: Εσείς οι αγρότες... ακόμα στον κοσμάρα σας. Πληρωθηκατε ποτές χώρια απτους υπολοιπους και κάνετε ΤΩΡΑ έκκληση να πληρωθείτε κατα προτεραιότητα;;; ΥΓ: Παράκληση. Όταν ψεκάζετε τα χωράφια, να φοράτε στολή. Ιδού τα αποτελέσματα.

Τελευταία Σχόλια

ΣΠΕΦ προς Λαφαζάνη: Από την ενίσχυση της ΔΕΗ προσδοκούμε καλύτερες μέρες...

30/01/2015 14:40

Τις αιματηρες θυσιες κυριοι του ΣΠΕΦ τις καναν αλλοι οποτε μην προκαλειτε! Τωρα που χασατε τον Παπαγεωργιου.....

George Chryssanthos

ΕΛΕΤΑΕΝ: Σημάδια ανάκαμψης για τα αιολικά το 2014 με 113,9 MW

29/01/2015 21:51

η τυχαία και μεταβλητή ηλεκτροπαραγωγή δεν είναι, δεν κάνει και βλάπτει την ηλεκτροπαραγωγή. Τα φ/β είναι μεταβλητά, αλλά δεν είναι τυχαία και επομ...

archaeo pteryx

Ο απολογισμός της απερχόμενης ηγεσίας του ΥΠΕΚΑ

28/01/2015 12:49

Ιδιαίτερα πετυχημένος ο κ. Μανιάτης, που πλήρωσε όμως την αποτυχία του .. κουμπάρου!

τραμπουκος energy

ΕΛΕΤΑΕΝ: Σημάδια ανάκαμψης για τα αιολικά το 2014 με 113,9 MW

28/01/2015 12:10

Η ανάκαμψη των αιολικών οφείλεται στο ότι συνεχίζουν να επιδοτούνται, παρόλο που:
1. Το κόστος των αιολικών είναι περίπου ίσο με το κόστος τ...

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

ΕΛΕΤΑΕΝ: Σημάδια ανάκαμψης για τα αιολικά το 2014 με 113,9 MW

28/01/2015 12:10

(συνέχεια)
4. Τα αιολικά επιβαρύνουν πλέον το έλλειμμα του ΛΑΓΗΕ περισσότερο απο τα Φ/Β
5. Είναι εξ' ολοκλήρου εισαγόμενη τεχνολογία...

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ